Dakisolatie

Het hoofddoel van isoleren is het binnen houden van de warmte en het buiten houden van de kou. Warmte stijgt op en verzamelt zich dus op de bovenste verdieping van uw huis. Een goede zolder- en dakisolatie is van groot belang om te voorkomen dat de warmte uw woning verlaat, zonder dat u er gebruik van kunt maken. Wanneer het dak en uw zolder goed geïsoleerd zijn, blijft de warmte immers in uw huis en dit scheelt in de stookkosten. Daarom is het aan te raden om te zorgen voor een goede isolatie van uw woning. Eén keer goed investeren scheelt honderden Euro’s op termijn.

woningisolatie

De materialen voor dakisolatie 

Niet elk materiaal is geschikt voor zolderisolatie. Er zijn grofweg maar vier mogelijkheden voor het isoleren van uw dak: hardschuimplaten, steenwol, glaswol en aluminium noppenfolie. Hardschuimplaten zijn uitermate geschikt voor zolderisolatie. Deze speciale platen zijn extreem brandveilig en gemakkelijk op maat te snijden, handig wanneer u zelf de dakisolatie gaat verzorgen. Glaswol en steenwol zijn in dekens en platen verkrijgbaar voor zolderisolatie. Beide materialen zijn bij zowel een plat dak als een schuin dak te plaatsen en hebben als kenmerk dat ze ook geluidsisolerend werken. Het gemakkelijkste materiaal voor dakisolatie is aluminium noppenfolie. Deze folie is eenvoudig aan te passen aan uw dak en perfect voor de doe-het-zelver. Belangrijk is dat dit materiaal dampdicht is, al is de werking het minst krachtig van de vier genoemde isolatiematerialen.

 

 Het isoleren van een plat dak

Voor dakisolatie is er geen standaard manier die op elk dag is toe te passen. Het is namelijk van belang of u een schuin of een plat dak wilt isoleren. Bij een plat dak is het ontzettend belangrijk dat de isolatielaag aan de buitenkant wordt aangebracht. Gaat u aan de binnenkant isoleren, dan is de kans op vochtproblemen ontzettend groot. Dit komt door de standaard in de bouw aangebrachte dampwerende laag van uw woning. Deze bevindt zich aan de buitenkant. Wanneer u aan de binnenkant van uw dak ook een dergelijke laag aanbrengt, creëert u daarmee een ruimte waar vocht zijn gang kan gaan.

Dakisolatie bij een schuin dak

 Bij een schuin dak is het van minder belang of u de isolatielaag aan de binnen- of de buitenkant wilt aanbrengen. In het geval van zolderisolatie verliest u een klein beetje ruimte wanneer u kiest voor isoleren aan de binnenkant, maar dit verlies is verwaarloosbaar. De keuze bij isolatie van een schuin dak hangt voornamelijk af van het materiaal dat u wilt gebruiken, het budget dat u over heeft voor dakisolatie en of u bereid bent om een professioneel team in te huren. Uiteraard profiteert u bij beide vormen van zolderisolatie, bij een plat en een schuin dak, van de warmte die in uw huis blijft. Dit bespaart u honderden Euro’s per jaar.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u een vrijblijvende offerte van een ervaren bedrijf bij u uit de regio die gespecialiseerd is in het isoleren van woningen? Wij kennen de bedrijven in uw regio en kunnen u gratis in contact met hun brengen. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor de isolatie van uw dak. U ontvangt dan maximaal 6 offertes van bedrijven bij u uit de regio.

Dakisolatie is belangrijk om de warmte, die opstijgt, in uw woning te houden. Een goede isolatie van uw schuine of platte dak scheelt honderden Euro’s op de energierekening.

Share Button