Woningisolatie.net

Home Kruipruimte isolatie Dakisolatie Vloerisolatie Glasisolatie Spouwmuurisolatie Naden en Kieren

Spouwmuurisolatie

Tegenwoordig wordt bij elk nieuwbouwhuis een ruimte opengelaten tussen de binnen- en de buitenmuur, de spouw. Dit was vroeger wel anders. Toen werd er alleen gebruik gemaakt van volle muren die een prima bescherming boden tegen vocht, maar weinig weerstand boden aan kou van buitenaf. De spouw moest hiervoor de oplossing worden, maar zonder goede isolatie heeft de spouw weinig effect. Spouwmuurisolatie is daarmee essentieel om geen warmte te verliezen in uw woning en om tegelijkertijd de kou buiten de deur en muren te houden. Dit artikel voorziet in informatie omtrent het isoleren van de spouwmuur.

Buitenmuur isoleren of binnenmuur?

Bij nieuwbouwwoningen onderscheiden we grofweg twee manieren van isoleren. De eerste manier is het isoleren van de binnenzijde van de gevelmuur. Bij deze variant wordt het isolatiemateriaal aan de warme zijde, de binnenmuur, aangebracht. Hierbij is het belangrijk dat aan beide zijden van de muur dampschermen worden aangebracht en dat er geen naden of kieren overblijven. Dit om te voorkomen dat er condens optreedt in de isolatie, wat vochtproblemen met zich mee kan brengen. Spouwmuurisolatie op deze manier wordt veel toegepast in de bouw omdat het een relatief goedkope manier van isoleren is en het is een manier die goede isolatie biedt.

Opvullen van spouw

De andere mogelijkheid van spouwmuurisolatie is het opvullen van de spouw. Wanneer deze breder is dan 2cm biedt dit goede isolatie. Bij nieuwbouwwoningen kunt u er voor kiezen om direct de spouw te laten opvullen. Bij bestaande woningen worden er gaatjes in de muur geboord en via deze gaatjes wordt de spouw opgevuld. Deze vorm van gevelisolatie is efficiënt en levert een forse besparing op aan energiekosten. Wel is het belangrijk bij het opvullen van de spouw dat de buitenmuur voldoende ademend is. Indien dit niet het geval is, is de kans op waterschade en vochtproblemen erg groot.

Wanneer kiezen voor welke manier?

Spouwmuurisolatie hangt grotendeels af van het bouwjaar van uw woning. Daarmee gepaard gaat namelijk de breedte van de spouw of het überhaupt aanwezig zijn van deze ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur. Vanzelfsprekend is er niets te isoleren wanneer de spouw ontbreekt. Afhankelijk van de breedte van de spouw en van uw eigen wensen, kiest u voor gevelisolatie of het isoleren van de binnenzijde van de muur. Het is aan te raden om het opvullen van de spouw van uw woning uit te besteden aan professionals. Zij kunnen u vertellen wat de beste manier is voor spouwmuurisolatie bij uw huis. Ook informeren zij u over het te gebruiken materiaal, waarbij u de keuze heeft uit isolatieplaten die in de spouw geplaatst worden of korrels en vlokken die in de spouw worden gespoten.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u een vrijblijvende offerte van een ervaren bedrijf bij u uit de regio die gespecialiseerd is in het isoleren van woningen? Wij kennen de bedrijven in uw regio en kunnen u gratis in contact met hun brengen. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor de isolatie van uw spouwmuur. U ontvangt dan maximaal 6 offertes van bedrijven bij u uit de regio.

Spouwmuurisolatie kan u honderden Euro’s per jaar opleveren. Een goede spouwmuurisolatie houdt de kou buiten en de warmte binnen, waardoor de energiekosten lager zullen uitvallen.
Gasbesparing berekenen Door bewust om te gaan met de verwarming van jouw huis kun je veel besparen op de energierekening. Bereken nu zelf jouw besparing door bewust om te gaan met het verwarmen van je huis: Gasbesparing berekenen.

Wil je weten hoeveel je per isolatiemaatregel kunt besparen?Gebruik dan deze rekentool: Besparing na isolatiemaatregelen

Vrijblijvend advies? Wilt u een vrijblijvend gesprek met een ervaren bedrijf die gespecialiseerd is in het isoleren van woningen? Wij kennen de bedrijven in uw regio en kunnen u gratis in contact met hun brengen. Neem direct contact met ons op en geef aan om wat u graag geïsoleerd zou willen hebben.
Energie zelf opwekken Bespaar energie door te investeren in zonnepanelen, een zonneboiler, Particuliere windmolens of een warmtepomp. Lees meer over energie besparen.
Isolatie subsidie isolatie-subsidies worden verstrekt per gemeente en het is dus afhankelijk van die gemeente of er een subsidieregeling bestaat en wat er wordt vergoed. Op de site van energiesubsidiewijzer.nl kunt u eenvoudig achterhalen wat er voor uw gemeente aan subsidie wordt verstrekt.

Voor het laten uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan uw woning is er een verlaagd BTW tarief voor het uurloon. Het geldt allen voor de arbeidskosten en niet voor isolatiematerialen. Lees hierover meer op de site van de belastingdienst.