Woningisolatie.net

Home Kruipruimte isolatie Dakisolatie Vloerisolatie Glasisolatie Spouwmuurisolatie Naden en Kieren

Kruipruimte isolatie

De vloer van uw woning is een belangrijk onderdeel bij de isolatie van uw huis. Via de vloer gaat namelijk tussen de 10 en 20% van de warmte verloren indien u deze niet heeft geïsoleerd. Dit houdt in dat het sneller koud wordt in de woning en dat u meer geld kwijt zult zijn aan energiekosten, om zo de warmte op peil te houden in het huis. De plek waar de meeste warmte verloren gaat is de kruipruimte. Deze kruipruimte heeft namelijk ventilatieopeningen die er voor zorgen dat het condens opdroogt, waardoor de binnenruimte vochtvrij blijft. Echter, de tocht die hierdoor ontstaat levert een koude stroom lucht op. Door de kruipruimte zorgvuldig te isoleren blijft de condensfunctie overeind, maar houdt u de warmte in de woning. De kruipruimte isoleren kan op verschillende manieren. De juiste manier hangt af van de toegankelijkheid van de kruipruimte en hoeveel geld u wenst uit te geven aan het isoleren van deze belangrijke ruimte onder de vloer.

Opspuiten of isolatieplaten van steen- en glaswol?

Als uw kruipruimte goed toegankelijk is heeft u verschillende mogelijkheden om de kruipruimte te isoleren. Het isolatiemateriaal kan bestaan uit platen van steenwol of glaswol of u gebruikt Pur. Deze materialen worden te allen tijde bevestigd aan de bovenkant van de kruipruimte (onderkant van de vloer). Het is belangrijk om ook een dampscherm aan te brengen, zodat het vocht zich onder het isolatiemateriaal ophoopt en de platen en het pur zelf niet nat worden. Echter, de huidige materialen hebben vaak al een geïntegreerd dampscherm. Wel is het nog van belang om alle openstaande kieren te dichten, zodat de kruipruimte optimaal geïsoleerd wordt. Deze kieren kunnen afgedekt worden met speciale isolatietape die vochtafwerend werken.

Niet toegankelijke kruipruimte

Niet altijd is de kruipruimte volledig toegankelijk. In sommige gevallen is het wel mogelijk om de kruipruimte te betreden, maar soms is ook dit niet mogelijk. In deze gevallen kunt u er voor kiezen de kruipruimte te isoleren door deze volledig of gedeeltelijk op te vullen. Dit doet u door het isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte aan te brengen. Hierbij heeft u de keuze uit isolatieplaten van steen of glaswol of u gebruikt pur om de ruimte op te vullen. Bij een gedeeltelijke opvulling blijft er een ruimte tussen het isolatiemateriaal en de vloer. Dit is geen probleem omdat het vocht zich zal ophopen onder de isolatieplaten of het pur. Hierdoor bent u er zeker van dat er geen vochtproblemen zullen optreden bij de vloer en u houdt de kou buitenshuis. De meest gebruikte manier bij het opvullen van een kruipruimte is vandaag de dag het gebruiken van isolatiechips. Deze chips hebben de vorm van piepschuimen schelpen. Dit isolatiemateriaal is een stuk goedkoper dan isolatieplaten en pur, maar heeft als nadeel dat de efficiëntie een stuk minder is. Voor u is het dus afwegen of u één keer goed wilt investeren en daarna wilt profiteren van lagere energiekosten, of dat u weinig geld uitgeeft aan het isoleren van de kruipruimte en per jaar iets meer betaalt aan energiekosten.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u een vrijblijvende offerte van een ervaren bedrijf bij u uit de regio die gespecialiseerd is in het isoleren van woningen? Wij kennen de bedrijven in uw regio en kunnen u gratis in contact met hun brengen. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor de isolatie van uw kruipruimte. U ontvangt dan maximaal 6 offertes van bedrijven bij u uit de regio.

De kruipruimte isoleren is een belangrijk onderdeel van de isolatie van uw woning. Om warmteverlies te voorkomen en kosten te besparen, is het van belang om de kruipruimte isolatie zorgvuldig uit te voeren.
Gasbesparing berekenen Door bewust om te gaan met de verwarming van jouw huis kun je veel besparen op de energierekening. Bereken nu zelf jouw besparing door bewust om te gaan met het verwarmen van je huis: Gasbesparing berekenen.

Wil je weten hoeveel je per isolatiemaatregel kunt besparen?Gebruik dan deze rekentool: Besparing na isolatiemaatregelen

Vrijblijvend advies? Wilt u een vrijblijvend gesprek met een ervaren bedrijf die gespecialiseerd is in het isoleren van woningen? Wij kennen de bedrijven in uw regio en kunnen u gratis in contact met hun brengen. Neem direct contact met ons op en geef aan om wat u graag geïsoleerd zou willen hebben.
Energie zelf opwekken Bespaar energie door te investeren in zonnepanelen, een zonneboiler, Particuliere windmolens of een warmtepomp. Lees meer over energie besparen.
Isolatie subsidie isolatie-subsidies worden verstrekt per gemeente en het is dus afhankelijk van die gemeente of er een subsidieregeling bestaat en wat er wordt vergoed. Op de site van energiesubsidiewijzer.nl kunt u eenvoudig achterhalen wat er voor uw gemeente aan subsidie wordt verstrekt.

Voor het laten uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan uw woning is er een verlaagd BTW tarief voor het uurloon. Het geldt allen voor de arbeidskosten en niet voor isolatiematerialen. Lees hierover meer op de site van de belastingdienst.